De ziekte- en invaliditeitsverzekering mag dan wel een deel van de kosten voor een ziekenhuisopname voor zich nemen, er blijft altijd een deel ten laste van de patiënt. Vooral de supplementen jagen de factuur snel de hoogte in. U geniet automatisch van terugbetalingen dankzij uw ziekenfonds via de regeling van de ‘derde betaler’, op eenvoudige voorlegging van uw elektronische identiteitskaart (of uw ISI+-kaart) en voor zoverre u in regel bent.

Het is moeilijk op voorhand heel precies te berekenen hoeveel een ziekenhuisopname u zal kosten. Het bedrag dat u dient te betalen hangt namelijk af van een aantal factoren, zoals de keuzes die u zelf maakt (het type kamer, het ziekenhuis, de arts), de duur van de opname en de medische ingrepen die u ondergaat. Zo kunt u uiteindelijk tot vijf keer meer betalen voor uw opname. Onze rubriek Uw hospitalisatie in de praktijk geeft u concrete informatie en praktische tips zodat u na uw verblijf in het ziekenhuis niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

Bespaar u financiële kopzorgen en kies voor een Neutra hospitalisatieverzekering!

De hospitalisatieverzekering van Neutra biedt een perfecte aanvullende dekking voor die zorgkosten die de patiënt nog steeds zelf moet betalen (na de tussenkomst door de ziekteverzekering). Naargelang de gekozen formule van hospitalisatieverzekering worden deze kosten gedeeltelijk of volledig terugbetaald. Neutra stelt maar liefst 5 verschillende formules voor. Er is dus steeds een dekking op maat van uw behoeften en middelen. U bent hoe dan ook verzekerd van een optimale terugbetaling, tegen een betaalbare prijs. Exclusief voordeel: de hospitalisatieverzekering kan op elke leeftijd worden afgesloten.