Je vertrekt naar een land binnen de Europese Unie?

Of je nu vertrekt voor een paar weken of voor meerdere maanden, informeer je altijd goed vóór je vertrek.

Als je een paar maanden gaat studeren in een land van de Europese Unie vraag je nog vóór je vertrek je Europese Ziekeverzekeringskaart (de zogenaamde EZVK) aan. Als je dan medische zorgen nodig hebt in het buitenland geldt deze kaart als bewijs van aansluiting bij een ziekenfonds in België en geniet je ter plekke van gedeeltelijk of volledig gratis geneeskundige verzorging.

Als je voor langere tijd gaat studeren in een land van de Europese Unie, volstaat de EZVK echter niet. Contacteer ons in dat geval nog vóór je vertrek zodat je zeker bent van dekking voor geneeskundige verzorging tijdens de volle duur van je verblijf in het buitenland.

Je wil gaan studeren in een land buiten de Europese Unie?

Met bepaalde landen heeft België internationale verdragen afgesloten om de uitwisseling van studenten te bevorderen. Contacteer ons nog vóór je vertrek en we bezorgen je alle nodige documenten. Als er geen specifiek verdrag is getekend met het land waar je gaat studeren, zal je een privéverzekering moeten afsluiten.

Goed om weten
  • De Europese Ziekteverzekeringskaart (EZVK) is behalve in de 28 landen van de Europese Unie, ook geldig in Zwitserland, Noorwegen, IJsland Liechtenstein, Australië en de voormalige Joegoslavische Republiek Macedonië. Meer informatie.