Antibiotica: gebruik ze goed en enkel als het moet

Bij Symbio vinden we het belangrijk om u elk jaar aan deze boodschap te herinneren. Antibiotica zijn levensreddende middelen en zijn een zeldzaam goed. Ze worden echter vaak voorgeschreven voor infecties die ons lichaam op een natuurlijke manier kan bestrijden.

Het overmatig gebruik van antibiotica is een van de grootste bedreigingen waarmee de wereldbevolking vandaag de dag wordt geconfronteerd. Antibiotica zijn namelijk minder effectief tegen bacteriën dan vroeger, omdat deze laatste steeds resistenter worden.

Op lange termijn kan deze resistentie rampzalige gevolgen hebben. Als dit probleem blijft groeien, zullen infecties die we vandaag als niet-ernstig beschouwen een dodelijke afloop tot gevolg kunnen hebben, zullen complexe operaties onmogelijk worden door het infectierisico en zal chemotherapie niet langer een optie zijn. Het komt er dus op aan snel actie te ondernemen door het gebruik van antibiotica drastisch te verminderen.

Symbio is zich bewust van deze problematiek en vindt het belangrijk u hier regelmatig aan te herinneren. Ook u kunt uw steentje bijdragen door enkel antibiotica te gebruiken als dit echt nodig is.

 

Wilt u meer informatie?