Sport

Sport

Een jaarlijkse tegemoetkoming van € 60 wordt toegekend voor de aansluiting bij een sportclub. In ieder geval zal het bedrag van de tegemoetkoming beperkt moeten worden tot het bedrag dat werkelijk voor de aansluiting bij een sportclub werd betaald.

Toekenningsvoorwaarden :

– het moet om één van de volgende sporttakken gaan : atletiek, badminton, honkbal, basketbal, bowling, dansen (ballet inbegrepen), duiken, gevechtssporten, gewichtheffen, golf, gymnastiek, handbal, hockey, kaatsen, kanovaren, kajak, kegelspel, muurklimmen, korfbal, mountainbike, oriëntatieloop, paardrijden, hengelsport, petanque, roeien, rugby, schaatsen, schermen, ski, squash, tennis, tafeltennis, triatlon, voetbal, volleybal, wandelen, fietsen, yoga, zwemmen (evenals watergewenning voor baby’s), boogschieten, karabijnschieten, krachtbal, de sporttakken voor andersvaliden en, meer in het algemeen, de olympische sporten en de sporten erkend door het I.O.C.

– het moet gaan om een aansluiting tijdens een sportseizoen bij een sportclub die is erkend door een nationale, provinciale, regionale of gemeentelijke federatie; of bij een fitnesscenter dat erkend is door één van de officiële federaties; of bij een organisatie die erkend is voor het organiseren van initiatieprogramma’s inzake joggen of lopen.

– voor elke sport die per beurt wordt beoefend, gebeurt de terugbetaling voor zover er ten minste 10 beurten onder begeleiding worden gepresteerd.

– de tussenkomst wordt slechts toegekend aan personen die op het ogenblik van de betaling van het lidgeld aan de sportclub, in regel zijn wat de bijdragen betreft inzake aanvullende verzekering van het ziekenfonds.